Het Poorthuis
Generic placeholder image

Het Poorthuis

Naast meelmolen de Herder staat het pittoreske Poorthuis. Net als de molen is het Poorthuis al vanaf 1500 terug te vinden in de archieven en op verschillende historische tekeningen. In het huis woonde de poortwachter die ’s nachts en bij bedreigingen van buitenaf de stadspoorten afsloot. Tijdens de herbouw van de molen van 1986 tot 1990 is ook het huisje volgens origineel voorbeeld herbouwd. Vanaf 3 mei 2014 is het huis in gebruik als horecagelegenheid en heeft het een gezellig terras gekregen.

Informatie

Zowel binnen als op het sfeervolle terras serveren wij o.a. huisgemaakt gebak, panini"s, soep, tosti's, borrelplanken, koffie, thee, fris, bier en wijn. 

Wij werken met producten van het seizoen en van de lokale ondernemers. Hierbij wordt gelet om zoveel mogelijk biologische, of producten geteeld zonder bestrijdingsmiddelen, te gebruiken. Het meel wordt gemaakt van biologische tarwe.


Generic placeholder image

Voor reserveringen of prijsinformatie kunt u mailen naar: 

info@hetpoorthuis.com of bellen  naar: 06 41 82 18 29


Het Poorthuis is ook te huur voor o.a. vergaderingen, workshops, exposities, feesten en trouwerijen.


Openingstijden van het Poorthuis: van april t/m oktober van dinsdag t/m donderdag en zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur en van november t/m maart op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Generic placeholder image