Nieuws
Nieuws

Blijf op de hoogte over Meelmolen de Herder!


Ingrijpende restauratie gestart

Onze molen staat dag in dag uit, jaar in jaar uit, in weer en wind. Al 33 jaar. Op een gegeven moment slijten er bepaalde onderdelen en dan is er groot onderhoud nodig. 

Dat was vroeger zo en nu nog steeds. Zo moeten o.a. het wiekenkruis, de windpeluw, de spruiten, de staart, de roeden en meerdere kleine onderdelen vervangen worden. Hiervoor is veel geld nodig. 

De totaalkosten van de werkzaamheden bedragen ruim twee ton. 

Via crowdfunding en de financiële steun van verschillende instanties (zoals een subsidie van 109.000 euro van de provincie Noord-Holland) kon begin september met de ingrijpende restauratie worden begonnen.

Inmiddels zijn alle slechte onderdelen in de kap vervangen en is de kap opnieuw geschilderd. Als alles goed gaat wordt de kap en de roeden op dinsdag 9 april op de molen geplaatst. Daarna zal de rest van de molen worden aangepakt. Wij hopen eind mei, begin juni weer voor het publiek open te kunnen.

Met uw steun blijft onze molen draaien

Wilt u de molen financieel steunen? Met de onderstaande link kunt u uw vrijblijvende donatie overmaken.

https://steundeherder.kentaa.nl

Wij willen u bij voorbaat hartelijk danken voor uw steun.

Vriend van de molen

Een financiële bijdrage is mogelijk via een donatie, maar nog mooier vinden wij het als u zich zou aanmelden als “Vriend van de molen”. 

Hiervoor hebben we drie categorieën in het leven geroepen. Goud, zilver en brons. 

  • Als bronzen vriend van de molen doneert u jaarlijks € 60,50 (€ 50,= + 21% btw) en ontvangt hiervoor een gratis rondleiding in de molen. 

  • Als zilveren vriend doneert u jaarlijks € 121,= en hiervoor ontvangt u naast een rondleiding ook 2 koffie/thee + taart in het Poorthuis naast de molen. 

  • Als gouden vriend tenslotte doneert u jaarlijks € 242,= en u ontvangt hiervoor naast de rondleiding 4 koffie/thee + taart.

Mocht u nog meer willen geven dan zouden wij graag in een persoonlijk gesprek een passende tegenprestatie zoeken. 

U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen via info@meelmolendeherder.nl of ons bellen: 0227-54 31 98 

Verkoop van onze producten tijdens de tijdelijke sluiting

Ons pannenkoekenmeel en ons bier is in het weekend te verkrijgen in het naastgelegen Poorthuis en dagelijks bij shop-in-shop MEET op de Nieuwstraat 58 in Medemblik.

Andere producten of grootverpakkingen kunt aanvragen via info@meelmolendeherder.nl U kunt ons ook bellen: 0227-54 31 98 

Het Geheim Genootschap van Fluisterende molens stuurt Roos Schlikker op onderzoek naar heden, verleden en toekomst van Noord-Holland. Ze gaat op weg en krijgt haar vijfde route: van Medemblik, naar Wervershoof en Enkhuizen. De geschiedenis van Meelmolen De Herder wordt door Huub van der Lubbe verteld in de podcast, af te spelen via bijgevoegde link. Ook wordt het verhaal van windturbine De Ambtenaar verteld. https://www.podbean.com/ew/pb-wqpge-1037f98

Meel van biologisch graan

Wij zijn zeer trots om te vermelden dat wij meel verkopen, gemaakt van biologische tarwe uit de Wieringermeerpolder. Dit geeft een extra lekkere smaak aan baksels, u proeft echt het verschil.

Biologische granen bevatten meer mineralen en vitaminen dan granen van een bodem die bewerkt is met chemische middelen. 

*De meeste taarten van Het Poorthuis worden trouwens ook gebakken van dit heerlijke meel!

Nieuw!

Gepubliceerd op 10 Jan 2018

Vanaf vandaag melden wij actualiteiten op deze pagina. Houd het in de gaten!


Lees verder...